Dojicí roboty v ČR

dojeni-roboty.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Email Tisk

GEA DairyProQ

Zlatá medaile pro světovou novinku - DairyProQ – plynulé, plně automatické dojení

Kontinuální a plně automatické dojení – to už není jen nedostižný sen. Tento sen se firmě GEA Farm Technologies podařilo uskutečnit revoluční inovací – prvním automatickým modulem dojicího místa na světě vhodným pro různé typy dojíren. GEA Farm Technologies s hrdostí a vůbec poprvé představí tento inovativní produkt na výstavě EuroTier 2012, kde bude oceněn zlatou medailí.

Modul dojicího místa DairyProQ od GEA Farm Technologies provádí veškeré dílčí kroky dojicího procesu zcela automaticky: od nasazení přes očištění struků (PreDip) jakož i odstřik a test mléka před dojením, dále vlastní dojení až po dezinfekci po dojení (PostDip) a sejmutí dojicího násadce. Totéž ale platí i pro mezidezinfekci a očištění dojicího násadce mezi dvěma dojeními. Unikátní vlastností přitom je, že modul dojicího místa provádí nasazování a snímání dojicího násadce nezávisle jakožto autonomní systém. Dojení tedy probíhá na každém místě plně automaticky a individuálně. Modul dojicího místa je přitom konstruován tak, že kdykoliv umožňuje volný přístup ke zvířeti a vemeni. DairyProQ představuje plynulý efektivní proces dojení, který zajišťuje tu nejvyšší využitelnost zařízení. Alternativou je modul dojicího místa i v poloautomatickém provedení.

Je jedno, jestli se jedná o kruhovou, rybinovou nebo Side-bySide dojírnu. Modul dojicího místa DairyProQ je vhodný pro mnoho typů dojíren. Díky vysoké průchodnosti je nový modul dojicího místa výhodným především pro velká stáda.



Odkaz na stránky firmy GEA: http://www.westfalia.com/cz/cz/.



Aktualizováno Pátek, 12 Říjen 2012 10:06  

Anketa

Co je podle Vás největším přínosem dojicích robotů?
 

Počítadlo návštěv

mod_vvisit_counterDnes24
mod_vvisit_counterTýden181
mod_vvisit_counterMěsíc1460
mod_vvisit_counterCelkem397385

Online: 1
Vaše IP: 3.17.28.48
MOZILLA 5.0,
Dnešní datum: 24. Duben, 2024