Dojicí roboty v ČR

dojeni-roboty.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Email Tisk

DeLaval oznámil první komerční instalaci automatizované kruhové dojírny (AMR)

Asi půl roku po té, co byl představen prototyp automatizované kruhové dojírny na Hannoverském veletrhu EuroTier, DeLaval oznamuje první komerční instalaci tohoto zařízení. Na rodinné farmě Dornaufových v Australské Tasmánii, kde nyní hospodaří tři generace farmářů s dojením více než 1100 krav, bude během příštích 2 - 3 let na zcela novém místě vybudována nová automatizovaná kruhová dojírna, která by měla sloužit pro dojení 500 - 600 dojnic s dobrovolným systémem pohybu.
Dojicí kapacita AMR je 90 krav/hodinu, tj. asi 540 dojnic při dojení třikrát denně a asi 800 dojnic při dvakrát denním dojení.

"Vnímáme tuto technologii jako životně důležitou pro budoucnost mlékárenského průmyslu, a jsme rádi, že můžeme být u zrodu této revoluce. Pořízení automatizované kruhové dojírny považujeme za klíčový milník v rozvoji našich obchodních aktivit", řekl Chris Dornauf. "Investovali jsme do AMR ™, protože chceme řídit naše hospodářství takovým způsobem, který nám umožní soustředit se na výkon krávy spíše než na náročnou manuální práci kolem dojení."
DeLaval testuje AMR na farmách ve Švédsku a Austrálii, během roku 2011 plánuje v těchto dvou zemích další komerční instalace. V roce 2012 by tato technologie měla být dostupná i na dalších trzích.

Aktualizováno Úterý, 18 Říjen 2011 09:43  

Anketa

Co je podle Vás největším přínosem dojicích robotů?
 

Počítadlo návštěv

mod_vvisit_counterDnes8
mod_vvisit_counterTýden243
mod_vvisit_counterMěsíc1522
mod_vvisit_counterCelkem397447

Online: 3
Vaše IP: 3.21.231.245
MOZILLA 5.0,
Dnešní datum: 25. Duben, 2024